Alcoolul din vin (ethanol-ul) este un produs secundar al procesului de fermentație ca urmare a transformării zahărului din must. Teoretic, cu cât este mai mare nivelul de zahăr rezidual din must cu atât mai ridicat nivelul de alcool va fi.
Nivelul îl vom regăsi înscris pe eticheta sau contra-eticheta sticlei de vin exprimat ca și procentaj din volum. Conținutul de alcool variază în funcție de stilul vinului, începând cu 3% vol. pentru vinurile dulci (ex. Tokaji Essencia) până la 22% vol. pentru vinurile fortifiate (ex. Porto).
Marea majoritate a vinurilor liniștite conțin între 8% vol. și 15% vol.
Afișez 1 - 10 din 29 de rezultate
Agape Artă & Natură Cabs 2020
108,00 lei
Agape Artă & Natură Ichor 2020Cabernet Sauvignon din regiunea Banat Silagiu, România
234,00 lei
Borghetti Giampiero Corvina Veronese 2021Corvina din regiunea Veneto, Italia
100,00 lei
Borghetti Giampiero Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2020Cupaj rosu din regiunea Veneto, Italia
120,00 lei
Carlin de Paolo Barbera d’Asti 2022Barbera din regiunea Piemont, Italia
78,00 lei
Carlin de Paolo Barolo 2019Nebbiolo din regiunea Piemont, Italia
192,00 lei
Château Rieussec Carmes de Rieussec Sauternes 2019Cupaj din regiunea Bordeaux, Franța
136,00 lei
Sauternes clasic, cu pere coapte, miere și citrice. Dulce, fin și plin de echilibru.
Davino Domaine Ceptura Rouge 2006Cupaj rosu din regiunea Dealu Mare, România
274,00 lei
Domaine Delobel Exponentielle Touraine Sauvignon Blanc 2022Sauvignon Blanc din regiunea Valea Loarei, Franța
128,00 lei
Sauvignon din vițe vechi, cu prospețime, mineralitate și structură fină. Expresiv și mereu în schimbare.