Descriere
Gevrey-Chambertin este cel mai mare podgorie din Côte de Nuits, iar numele său este, în plus, renumit în întreaga lume. Aici încep marile vinuri de pe coasta Burgundiei. Satul este cel mai titrat în Grands Crus: 9 din cele 24 din Côte de Nuits.
Fermentație: 50% din întreaga recoltă este plasată în partea de jos a cuvei, restul de 50% este dezgropat și completează cuva. O macerare la rece de o săptămână, drojdii indigene, fermentare timp de 5 până la 6 săptămâni la 30°C. Se fac scufundări și se pompează deasupra în funcție de rezultatele degustărilor zilnice.
Maturare: 18 luni pe drojdii fine lucrate în butoaie de stejar (30% butoaie noi, 30% butoaie de 1 vin, 30% butoaie de peste 3 ani). Butoaiele cu o vechime de 36 de luni, ale căror lemn provine din stejarul din Allier și Vosges. Prăjiri ușoare, lente și lungi în adâncurile lemnului. Înălțarea și îmbutelierea prin gravitație.