Château La Tour Carnet Haut-Médoc Grand Cru Classé 2019

Cupaj rosu din regiunea Bordeaux, Franța

314,00 lei

James Suckling 94

Structurat și bine definit, cu extracție atent controlată și maturare în stejar. Echilibrat, profund și construit pentru evoluție.

În stoc

SGRGaranție SGR (+0.50 lei)

Descriere

Acest vin este realizat dintr-un asamblaj egal de 50% Merlot și 50% Cabernet Sauvignon, vinificat cu un accent puternic pe precizie și control. Selecția începe direct în vie, urmată de o sortare manuală suplimentară pe masă vibratoare, desciorchinare și sortare densimetrică a boabelor. Strugurii sunt răciți rapid printr-un tunel criogenic, utilizând azot lichid, pentru a păstra prospețimea și integritatea aromatică, apoi sunt transferați în cuve prin gravitație.

Vinificarea are loc în cuve de lemn și mici vase din beton, cu o macerare pre-fermentativă la rece, la 8°C. Fermentația alcoolică se desfășoară la temperaturi controlate, în jur de 28°C, cu pigeage realizat integral manual. Macerarea totală durează între 25 și 32 de zile, pentru o extracție atent dozată. Vinul este apoi maturat timp de 16 luni în butoaie, dintre care 30% din stejar nou, rezultând un stil echilibrat, structurat și coerent, construit pentru profunzime și evoluție în timp.

Informații suplimentare

Greutate 1,5 kg
An

Soi de strugure

,

Producător

Țară

Regiune

Clasificare

Vol alcool

Zahăr rezidual

Volum