Descriere
Un omagiu adus stilului tradițional de vinuri doux din Roussillon, Jean-Marc își creează Ambre-ul dintr-o selecție manuală a celor mai coapte boabe de Grenache Blanc și Grenache Gris, cu cel puțin 17,5% alcool potențial. După ce fermentația este oprită prin adăugarea de alcool etilic neutru, vinul este maturat în butoaie de stejar francez într-un sistem asemănător solera, depozitat într-o pivniță răcoroasă. În fiecare an, este realizată o selecție din aceste butoaie de diferite vârste, care este apoi amestecată și îmbuteliată.
Acest vin este un exemplu deosebit de frumos (și versatil) al acestui gen. Arome de caramel cremos, cafea, coajă de portocală confiată și o subtilă notă afumată marchează nasul. Aspectele amare și pungente ale cojii de portocală, alături de nuci prăjite cu o ușoară oxidare, echilibrează și completează ceea ce este deja o dulceață foarte reținută și bine integrată.