Descriere
Se produce prin culesul selectiv al strugurilor din cele mai valoroase parcele de Cabernet Sauvignon, Merlot și Fetească Neagră, vița de vie având o vârstă medie de circa 37 – 40 ani. Vinificarea separată a celor trei soiuri din cupaj. Struguri selectați pe banda de triere, flux menajat de prelucrare. Metoda de vinificație în roșu: clasică pe boștină, în vase mici de inox la 26-28oC, Cabernet Sauvignon-timp de 30 zile, Merlot–23 zile și Fetească Neagră–20 zile. Fermentație malolactică desăvârșită imediat dupa cea alcoolică, în barrique. 100% maturat în baricuri de stejar românesc din care: 84% noi si 16% la a doua utilizare timp de minimum 12 luni. În cupaj participă cele mai valoroase butoaie, procentele pe soiuri fiind: Cabernet Sauvignon 67%, Merlot 26% și Fetească Neagră 7%. Învechire la sticlă minimum 28 luni.