Descriere
Procesul de producție al acestui vin, începe cu presarea și de-stemmingul strugurilor, urmat de o ușoară zdrobire a acestora. 30% din mustul obținut este transferat pentru fermentare în amfore îngropate, fiecare având capacitatea de 1000 de hectolitri, unde macerarea pe coji durează 20-25 de zile, datorită controlului natural al temperaturii și a maselor mici implicate. Celelalte 70% din must sunt fermentate în tancuri de oțel inoxidabil la temperaturi controlate. Fermentația are loc conform conceptului BIOINTEGRALE, adică fără utilizarea enzimelor sau a drojdiilor selectate.
Fermentația malo-lactică și maturarea au loc timp de aproximativ 8 luni, parțial în butoaie de stejar francez de al doilea și al treilea pasaj, și parțial în oțel inoxidabil. În final, după o adăugare minimă de sulfiți, vinul este îmbuteliat.
Pentru a asigura respectul maxim pentru caracteristicile sale naturale, acest vin nu este nici clarificat, nici filtrat: orice eventuale reziduuri sunt un simptom al integrității sale.