Descriere
Acest vin este realizat dintr-un asamblaj de 95% Nerello Mascalese și 5% Nerello Cappuccio, provenit din vii cu randament scăzut, de aproximativ 35 hl/ha, care includ atât plantații tinere, cât și vii vechi. Selecția atentă a strugurilor pune în valoare finețea și expresia naturală a acestor soiuri emblematice ale Etnei.
Macerarea are loc pe întreaga durată a fermentației, permițând o extracție delicată și echilibrată, după care vinul este maturat în lemn până la îmbuteliere, la aproximativ un an de la recoltă. Chiar și în tinerețe, vinul se distinge prin eleganță și claritate: este proaspăt, parfumat, suplu și precis, cu o structură fină și o priză subtilă pe palat.
Pe măsură ce evoluează în timp, structura sa se adâncește, iar complexitatea devine tot mai bogată și coerentă. Este un vin cu o prezență naturală și o rafinată siguranță de sine, capabil să însoțească o gamă largă de preparate, atâta timp cât sunt bine gătite, exprimând un stil aristocratic, echilibrat și liber în același timp.

